Чарівні нитки металік

Протягом тривалого часу металева нитка використовувалася для вишивки та прикраси одягу королів та священнослужителів. Спочатку металеві нитки були зроблені з дорогоцінних металів (золота та срібла), вони були відштамповані в тонкі стрічки і обгорнуті потім навколо шовкової нитки. Такі нитки були дуже дорогими і купити їх могли лише заможні люди, але сучасна технологія дозволяє створювати металізовані нитки, використовуючи поліестер. І виробники не скупляться пропонувати нам найширший вибір металіка.

Металізоване муліне буває ділимим і неподільним. Поділі нитки можуть бути розділені на кілька складових: бавовняна основа та обмотка з поліестеру. Неподільні – це тоненька цільна нитка з поліестеру (схожа на новорічний “дощик”). Основна особливість металізованої нитки – це відображення світла. Такі нитки можна використовувати самостійно або поєднуючи їх з іншими типами ниток для вишивання, створюючи тим самим різні текстури та ефекти.

Для своєї вишивки можна вибрати нитки таких виробників:

Нитка металік DMC.

36 відтінків створюють чудову кольорову гаму металізованих ниток від компанії DMC. Довжина мотка 8 м. Складені з шести складів, що розділяються, ці нитки відмінно підходять для додавання до ниток муліни, а також для самостійного використання при вишивці хрестиком, вишивці гобеленів, машинній вишивці а також в’язанні гачком. Металізоване муліне надає вишивці блиску, витонченості та святковості. Кожна складова ниточка виготовлена ​​з двох тонших ниток, скручених разом і при вишивці вони мають властивість обтріпуватися, тому працювати потрібно обережно.

Нитки Kreinik

Металізовані нитки від компанії Kreinik є гарними для додавання текстури у вишивку. Нитка у вигляді тонкого шнурка може бути використана самостійно, а також у поєднанні з іншими нитками в одній голці для створення витончених світлових плям. Упакована у вигляді котушки зручного розміру, ця нитка є ще одним чудовим матеріалом. Нитка має злегка шорстку тугу структуру, що не надто зручно для роботи, але якщо ви зрідка даватимете їй розкручуватися, то у вас не буде проблем.

Нитки Kreinik бувають 5 видів:

Basic – несильно кручена нитка, що надає тонкого блиску. Ідентифікується в номері нитки лише числом (наприклад, 024)
Hi lusture – плоска металева нитка, що має сильний блиск. Ідентифікується у номері нитки літерами “HL” після номера (024HL)
Vintage – плоска нитка, що має приглушений колір. Ідентифікується буквою “V” після номера (150V).
Cord – виготовляється шляхом щільного обмотування металізованої нитки по спіралі навколо основи. Kreinik Braids та Ribbons цієї якості дуже схожі на реальні металеві нитки із сильним блиском. Ідентифікується літерою “С” після номера (наприклад, 003С)
Glow-in-the-dark – плоска нитка, має властивість світитись у темряві після перебування на світлі. Ідентифікується літерою “F” після номера.

Нитки Anchor Lame

Гладка, майже шовковиста нитка, виробляються у гамі 6 відтінків. Довжина мотка 8 м., 2 додавання нитки по товщині рівнозначні одному складання бавовняної нитки. Кожен відрізок нитки складається з 12 ниток, що розділяються. Як і у випадку з усіма нитками, що складаються з кількох ниток, ці складові ниточки мають тенденцію утворювати стібки з різним натягом. Можна використовувати окремо або у поєднанні з бавовняною ниткою. Нитки ідеальні для оздоблення вишивки. Коли ви пристосуєтеся працювати з ними, ви отримаєте такий результат, про який можна тільки мріяти!

Нитки Anchor Reflecta

Сто метрів чудової металізованої нитки намотані на котушку, яка є зручною формою для збереження ниток у акуратному вигляді. Цією тонкою ниткою, що не розділяється, дуже легко вишивати. Нитка практично не зношується і не рветься, вона не обтріпуватиметься, тому вишивальникам-початківцям здасться дуже простий у використанні.

Нитки Madeira №10

Відмінну колекцію з 24 відтінків складає гаму металізованих ниток від компанії Madeira. Довжина мотка 20 м. Це нероздільна нитка, вільно скручена, досить товста, вона використовується самостійно. Голку для декоративних тканин слід вибирати більшого розміру, щоб запобігти зносу та розриву нитки, і тоді нитка Madeira виглядатиме чудово у ваших роботах.

Нитки Madeira №4

Колекція з 24 відтінків, довжина мотка 20 м, металізоване муліне складається з 4 ниток. Використовувати можна окремо або у поєднанні з бавовняною ниткою. М’яка нитка, яка додасть блиску та святкового вигляду вашій вишивці.

Нитки Madeira №20

Дані металізовані нитки виробляють всього в трьох відтінках з м’яким блиском, вони цілком підійдуть у випадку, коли потрібно додати трохи сяйва у ваші стібки. Намотана на акуратні котушки, ця неподільна нитка має такий самий розмір, як і бавовняне муліне в одне додавання, що буде зручно при з’єднанні різних ниток в одній голці.