Хитрості вишивальниць

Не одна вишивальниця буває вдячною своїм подругам, що ті розкривають свої секрети та різні хитрощі під час роботи. Ми також раді поділитися з вами тими зручностями вишивальниць, які вже неодноразово перевірені на практиці. Варто скористатися порадами для економії своїх коштів, коли ви купуєте матеріали, а також практичними нотатками.

Як заощадити на покупці матеріалів
Ваша виявлена ​​кмітливість у роботі чи підготовці матеріалів – це чудова можливість і заощадити свої гроші, час та отримати максимум задоволення від втілення своїх ідей. Рекомендації щодо економії коштів, що витрачаються на купівлю матеріалів:

Можна заощадити на покупках, користуючись акціями. Наприклад, якщо не поспішати і не купувати схему, що сподобалася, а почекати до найближчого свята (8 Березня, Новий рік, День вишивальниці та інші), коли в магазині будуть організовані хороші знижки.
Якщо у вас буде багато знайомих і подруг, що захоплюються такою ж справою, то ви значно заощадите на покупці схем, деяких номерів ниток муліне, коли обмінюватиметеся ними.
Ніколи не викидайте залишки ниток. Адже вони можуть стати в нагоді навіть для прикрашання носової хустинки або саморобної вітальної листівки з тканинними аплікаціями.
Заощадити на паспарту для оформлення вашої картини можна, якщо його виготовити самому. Навіть будь-яка коробка з-під цукерок, дитячого харчування та інші варіанти підійдуть для виготовлення паспорту.
Любителькам брати нові ідеї з журналів для вишивальниць рекомендуємо підписуватись на отримання цих цінних видань протягом року, ніж купувати їх по одному. Так буде набагато дешевше.
Заощадити канву можна тоді, якщо ви вишиваєте кілька маленьких робіт на одному шматку. Так матеріалу йтиме набагато менше. Тільки близько один до одного не варто розташовувати малюнки.
Для маленьких і найпростіших робіт можна використовувати канву дешевше, а великих і багатих – дорожче.
Якщо ви вестимете облік витрат своїх грошей при купівлі матеріалів та інструментів, тоді вам буде легше підрахувати вартість своєї готової роботи. Найпростіший вихід – зберігати чеки.
Дорогоцінні практичні поради
Організована робота – це запорука приємного проведення часу та швидкого акуратного результату. Для цього вишивальниці користуються органайзерами для голок, пялець, ножиць, наперсток, паєток, бісеринок та іншого, і навіть файлами з залишками ниток муліне чи схемами.
Для 100-відсоткової відсутності ефекту линяння муліне можна обробити розчином оцту. Так колір добре закріпиться.
Найкраще починати вишивати з центру, а не з кута. Хоча кому як зручно.
Простіше слідувати схемі, якщо починатимете вишивати з великих елементів, легше буде заповнювати дрібні деталі хрестиками.
Зовсім маленькі, але важливі хитрощі
Дуже важливі поради можуть здатися комусь знайомими, а хтось про них дізнається вперше:

Коли тло вашої картинки не вишивається за задумом, тоді краще робити роботу на канві бренду «Аїда», але ніяк не на лляній тканині. Щоправда, це не стосується прикрас вишивкою на одязі, а скоріше, картин чи композицій.
Коли ви працюєте з канвою темного кольору, то ви можете підсвітити лампою її дірочки. Для цього лампа просто встановлюється на підлозі, а ви сідаєте вишивати над нею. Можна ще прикладати білий папір під канву.
При застосуванні металізованих муліне, які мають неприємну звичку часто плутатися, потрібно просто робити коротші відрізки.
Нитки муліне, якими ви раніше ніколи не користувалися, можна перевірити в такий спосіб:
намочіть їх у гарячій воді;
потім відіжміть;
загорніть у білу матерію;
злегка притисніть;
якщо на тканині залишаться сліди фарби муліне, то це означає, що надалі такі нитки линятимуть і вигорятимуть на сонці.
Не використовуйте звичайне скло для захисту вишивки-картини, для цього вже давно випускають у продаж антивідблиск і легкі пластикові скла. Вони трохи дорожчі за звичайне скло, але зате принесуть масу задоволення, коли вишита картина висітиме для краси на стіні.
Якщо канва занадто сильно просвічується через вишиті хрестики в деяких місцях, тоді їх можна дофарбувати маркером, який ідеально підходив би до відтінку ниток.
Стиль улюбленої речі легко реанімується і навіть модернізується, якщо латку робити з вишивкою.
Помилки в центральних деталях краще виправляти назад нитки. Якщо ви вже далеко уникнули помилки, тоді доведеться надрізати неправильне місце і шити за схемою. Але тоді кінці ниток не зв’язуйте у вузлики, а ховайте під стежки. У такий спосіб можна вирівнювати цілі малюнки, контури, центральні чи ключові деталі.
Цілі ряди бісеринок, що доповнюють вишивку, пришиваються простим хрестом.
Не ховайте світлі кінці ниток під чорні. Контраст дасть про себе знати і проглядатиметься. Якщо є можливість, краще фіксувати кінчики ниток під стібки гармонійних відтінків.
Якщо ви користуєтеся спеціальним нитковдевателем, його термін експлуатації легко продовжити максимально.