В’яжемо самі прихватку «Ягідка» для кухні

Прихватка для гарячого посуду на кухні – річ потрібна. Звичайно, можна піти в найближчий магазин і купити готову прихватку. Але куди приємніше користуватися річчю, яка зроблена своїми руками. До того ж така прихватка може стати хоч і невеликою, але милим і, що важливо, корисним подарунком близькій людині.

Кожна “ягідка” подвійна. В’язання починається з хвостика, а закінчується на протилежному боці. Форма «ягідки» утворюється за рахунок зменшення кількості стовпчиків та повітряних петель.

Почніть з аналізу схеми.

1. Перші два ряди в’яжіть повністю, а всі інші по половині – друга половина така сама. Перші 3 ряди в’яжіть пряжею зеленого кольору. Наберіть ланцюжок з 18 повітряних петель і замкніть його в коло. Пров’язуючи перший ряд, введіть гачок під ланцюжок. Перший ряд можна розпочати з будь-якого місця, але від цього залежатиме і початок наступних рядів. Тому найзручніше місце початку ряду вказано трьома повітряними петлями для підйому. Перед початком в’язання другого ряду напівстовпчиками без накиду підійдіть до його початку, а потім в’яжіть другий ряд. Третій ряд – останній, виконаний зеленим кольором, і останній, у якому полотно розширюється. Четвертий ряд в’яжіть пряжею червоного або жовтого кольору. Початок в’язання пряжів нового кольору – 3 повітряні петлі для підйому. Пров’язавши 12-й ряд, скріпіть «ягідку» на маківці. Для цього в 13-му ряду всього 2 стовпчики без накиду, тому що вони пров’язуються наскрізь, скріплюючи маківку.