Осіннє в’язане пальто для дівчинки

Пальто пов’язане нитками двох кольорів: жовтими (низу виробу, манжети рукавів, комір) і червоними (основне полотно).
Пальто складається із спинки, поличок, рукавів, коміра. В’яжеться знизу нагору. Комір вив’язується з краю горловини.
Низ пальто, манжети пов’язані бахромою з витягнутих петель:
1, 2 ряди: лицьові петлі.

3 ряд: кромкова, ввести праву спицю зліва направо в 1 петлю і залишити в ній. Ниткою від клубка обмотати кінець правої спиці разом із вказівним пальцем 3 рази за годинниковою стрілкою. Спицю разом із витками нитки простягнути в петлю. Скинути з вказівного пальця довгі петлі, вони будуть на виворітній стороні роботи. Лицьова петля. На наступній петлі знову зробити витки. Тож до кінця ряду.

4 ряд: пров’язати петлями за задні стінки. Витки з петель рахувати за одну петлю. Пров’язавши петлю з витками, витки трохи потягнути вниз.

Повторювати візерунок із 3-го ряду.

Ширина залежить від вашого бажання.

Залежно від ниток, бахрому можна витягати зі всіх петель поспіль, або між рядами з бахромою пров’язувати 2 ряди лицьовими.

Основний візерунок пальто – бутони різної висоти. На схемі подано лицьові ряди. Виворітні в’яжуться так: петлі візерунка пров’язувати виворітними, порожні клітини на схемі – лицьовими. Висота бутонів залежить від кількості витягнутих петель (перші 6 рядів). Мають у своєму розпорядженні бутони різної висоти в довільному порядку.

Рукави: зв’язати манжети візерунком «бахрома» такої ж ширини, як бахрома низу пальта. Зробити розширення рукавів на потрібну ширину. Бажано зробити ширше, щоб під пальто можна було одягнути футболку і кофту.

Комір: набрати петлі по лінії горловини, в’язати всі ряди петлями. По краях додавати по одній петлі з кожного боку через ряд. Висота коміра 8-10 см.

Зібрати виріб: пошити полички і спинку, вшити рукави, пришити гудзики.